Vinter i Härjedalen

BergetFjällbyn ligger belägen i byn Tännäs, 648 m ö h i ett av Sveriges sydligaste högfjällsområden och omges av toppar högre än 1000 m ö h. Har man riktig tur kan man på en utflykt se vilda myskoxar röra sig på fjällen kring Tännäs. Vill man ha en garanti på att få se dessa urtidsdjur kan man istället besöka myskoxcentrum. Här bedrivs forskning och avel i tre hängn vilka man kan besöka på en av hägnets guidade turer.

BandvagnenVinter i Fjällbyn innebär möjlighet för en rad härliga aktiviteter. Det finns en anledning till att det sydsamiska språket har över 30 ord som beskriver snöns konsistens. Funäsdalsfjällen är nämligen Sveriges snösäkraste skidort. Det är enkelt att direkt från stugbyn ta sig in på Nordic Skis spårsystem, som är världens största sammanhängande system med över 300 km välpreparerade skidspår för alla typer av åkare. För barnen finns det 700 m barnspår i direkt anslutning till stugbyn.
skidor

Är det utförsåkning man är intresserad av så finns det mycket att välja på för hela familjen, Funäsdalsfjällen är nämligen namnet på Sveriges tredje största skidområde. Här hittar vi orterna Ramundberget, Bruksvallarna, Ljusnedal, Messlingen, Mittådalen, Tännäs, Fjällnäs, Hamra, Tänndalen och Funäsdalen. Det finns också en barnlift i stugbyn som är tillgänglig utan kostnad för alla våra gäster.

Man behöver inte åka långt för att komma till närmsta skidanläggning, strax utanför Tännäs ligger Krökets skidanläggning  som bjuder på fin åkning för hela familjen. En annan populär aktivitet som vi på Fjällbyn erbjuder är att tolka efter bandvagnen. Dessa turer utgår från Fjällbyn och går sedan upp för fjället till Falkboet, där man till exempel kan fika i våffelstugan eller sola. Därefter tar man sig ner utefter fjällsidan på skidor.

skoterVill man istället utforska fjället på skoter är Fjällbyn en utmärkt utgångspunkt även för det. Med Europas bästa skoterleder i direkt anslutning till stugbyn är det enkelt att få ut så mycket som möjligt av sitt åkande. Saknar du skoter är det lätt ordnat på plats i Fjällbyn genom Fjällservice.